Rob van Mesdag overleden

Op woensdag 18 juli is op 88-jarige leeftijd Rob van Mesdag overleden.

Het team van Roei! bewaart zeer prettige herinneringen aan Rob. Hij was abonnee van het eerste uur en stak zijn enthousiasme over het blad niet onder stoelen of banken, hij mailde ons graag met weetjes en berichten.
In het tweede nummer van Roei! schreef hij dan ook de column. Hij was toen net terug van de Vogalonga, een happening waar hij bijna dertig keer aan meedeed.
Tijdens de voorbereiding van het Thames-nummer - waarvoor Rob vele deuren voor ons geopend had - zochten we hem op. Hij zag er breekbaar uit maar stak de straat over op een manier die we hem niet graag nadeden. Hij skiffte toen regelmatig op de Thames, maar ook roeide hij Venetiaans in Oxford.
Op 5 juli maakte hij nog met zijn vrienden van London Rowing Club een Venetiaans rondje door Amsterdam, en uiteraard nam hij zelf de roeiriem ter hand.
In zijn column van juni 2014 schreef hij:
En toch is het aan de Vogalonga te danken dat staand roeien is uitgezaaid naar Oxford, Parijs, Duitsland en Oost-Europese landen waar het commando 'Avanti' – het 'Af ' – over de wateren klinkt. En in Amsterdam waar de lieve Tirza haar eigen gondola bouwde waarin zij glimlachend door de grachten gondoleert. 
Het is erg jammer dat Rob er niet meer is. Hij had nog zoveel te vertellen gehad.

Het team van Roei!
Op Hear the boat sing staat een mooi in memoriam.
Rob staande aan de riem op 5 juli in Amsterdam. Foto Merijn Soeters