Het team

De redactie van Roei! bestaat uit Koos Termorshuizen, Leonie Walta, Jos Wassink, Paul van Heugten, Merijn Soeters, Frank Jibben en Pien van der Hoeven.
Penningmeester is Miguel Mendes de Léon, de opmaak wordt verzorgd door Nella de Koster.
We zijn te bereiken via redactie@roeiblad.nl en op De Klapmuts 16, 3828 SP Hoogland. Tips, nieuwsberichten, ervaringen, je eigen verenigingsblad: altijd welkom. Dan kijken wij of er een verhaal in zit.

Vaste medewerkers: Michiel Jonkman, Kees van Bueren.


Koos Termorshuizen (1954) roeit sinds 1992 bij Hemus, en leerde het van 1960 tot 1966 bij de gemeente Rotterdam, met coaches van Skadi. Daartussenin een lange hardloop- en basketbalcarrière. Maakte jarenlang met een team het clubblad van de Wageningse basketbalvereniging Sphinx en van Hemus. Schreef boeken over de Eem (samen met Jos), over de Rotte (www.de-rotte.nl) en over de IJssel.

Leonie Walta (1975) begon als veertienjarige met roeien. Stuurde wedstrijdploegen bij RIC en raakte daardoor enthousiast voor wedstrijdroeien. Deed dat enkele jaren met als een van de hoogtepunten een bronzen plak in de dubbelvier op de Coupe de la Jeunesse in 1993. Daarna altijd fanatiek blijven roeien, tot de gevolgen van een blessure roet in het eten gooiden. Droomt nog steeds van een directe inpik en een stevige eindhaal. Wie weet komt het er ooit weer van. Liefhebber van extensieve duurinspanningen, fietsen, schaatsen, langlaufen. Was materiaalcommissaris bij Hemus en coacht veteranenroeiers. Wetenschapsjournalist en hogeschooldocent verkeerskunde. Schrijft voor Roei! over roeitechniek, trainingsleer, jeugd- en veteranenroeien.

Jos Wassink (1958) is competitieroeier. Wekelijkse training op zoek naar de perfecte haal, al 30 jaar. En verdomd soms lukt het. Kameraadschap in de boot is wat telt in de training voor Head en een paar andere lange-afstand wedstrijden. Verder fietsen, hardlopen en zeilen. Al is dat laatste niet heel sportief. Van beroep wetenschapsjournalist schrijft hij voor Roei! vooral over technische zaken en vernieuwingen in en aan de boot.

Paul van Heugten (1953) gooide na zijn carrière als bestuurder in de geestelijke gezondheidszorg in 2012 het roer om en ruilde zijn workaholisme in voor een nieuwe verslaving: roeien. Hij is voorzitter van roeivereniging Rijnmond en roeit graag grote marathons als de Elfstedentocht, Ringvaart Regatta en 24 uur van de Rotte. Hij schrijft voor Roei! sinds april 2014 na een opleiding journalistiek en schrijfcursussen te hebben gevolgd. Onderwerpen: botenbouwers, sloeproeien, historie en alles wat leuk en lezenswaardig is.

Merijn Soeters is ruim tien jaar fotograaf en redacteur. Van origine in de Nederlandse roeiwereld, maar al snel daarbuiten. Hij roeide in zijn studententijd bij Skøll in Amsterdam en werkte voor de KNRB als marketing- en communicatiemedewerker. Zo leerde hij het roeien, verenigingen en wedstrijden goed kennen.

Pien van der Hoeven (1967) begon pas echt met roeien in 2016 bij Roeivereniging Rijnland. Sindsdien probeert zij zich deze technisch lastige sport eigen te maken in zoveel mogelijk verschillende nummers. Zij debuteerde in 2019 met de skiff in de AA-race en de Korte Vliet Wedstrijd en hoopt nog veel wedstrijden te starten. Toerroeien vindt zij ook leuk. Lekker buiten roeien combineert goed met thuis achter de computer, waar zij als historicus en auteur werkt aan boeken, artikelen en colleges. Voor Roei! schrijft zij meer over mens dan over materiaal.

Miguel Mendes de León (1961) begon in 1980 met roeien, in Maastricht. Na omzwervingen via Oss en Arnhem, Jason, roeit hij sinds 1996 bij De Ank in Doetinchem. Via zijn eigen bedrijf Agri Cross Media verzorgt hij onder andere advertentieverkoop voor internationale vakbladen en organiseert hij vakbeurzen in de landbouwsector. Als hij in een skiff of dubbeltwee roeit, vergeet hij de wereld om zich heen. Het plopje bij de inpik vindt Miguel een prachtig geluid, en daarna de riem het water laten gaan...

Frank Jibben (1954) roeit bij Jason in Arnhem en is een toerroeier bij uitstek. Naast de wekelijkse tochtjes op de Rijn vindt hij het leuk om af en toe bij andere roeiverenigingen een tocht te roeien. En om een kijkje te nemen bij andere clubs. Voor Roei! schrijft hij met name over dat soort onderwerpen. Ook zaken als veiligheid op het water, natuur en milieu, overheid en beleid hebben zijn aandacht, mede gezien zijn achtergrond als belangenbehartiger en verenigingsondersteuner bij het landelijke Watersportverbond KNWV.